Buttons en knoppen op maat Waarom mensen vaak niet op uw buttons klikken

Er zijn verschillende redenen waarom bezoekers van websites vaak niet op buttons klikken. De belangrijkste twee sommen we hier op. De eerste reden is dat ze zelfs de mooiste buttons simpelweg over het hoofd zien. De tweede reden is dat ze die prachtige buttons weliswaar wel zien, maar ze durven er niet op te klikken. De oorzaak van dit gedrag ligt in ons lymfatische brein, het ‘oerbrein’ dat onze emoties aanstuurt. Buttons op uw website moeten daarom uitnodigen voor de bezoeker om erop te klikken. Bannerwinkel ontwerpt buttons op maat die een onderscheidend vermogen hebben t.o.v. de reguliere buttons die u overal op het internet kunt vinden.

Aandachtspunten bij het ontwerpen van buttons

Het ontwerp van de button is een visueel aspect dat de aandacht van de websitebezoeker moet trekken. Daarom is het van belang dat dit op een verantwoorde manier wordt gedaan. Het beantwoordt de vraag waar de klant moet klikken om bijvoorbeeld een formulier in te vullen, iets te downloaden of om een product en/of dienst te bestellen. De tekst op de button, vertelt de klant waarom hij verder moet klikken. Na de titel van de pagina wordt de tekst op een button direct gelezen bij een bezoek aan de website.

Ook de kleur van de buttons en de kleur van de tekst op de buttons zijnbelangrijk, deze wordt bepaald aan de hand van de overige kleuren op uw website om zodoende de button voldoende aandacht van uw bezoekers te laten trekken.

Buttons op maat onderscheiden u van de rest

Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om gewoon een button op internet te zoeken, deze te downloaden en op uw website te plaatsen. Dit is zeker de voordeligste manier als u een button nodig heeft. Echter is deze voordelige manier niet echt voordelig, namelijk zal bij de standaard buttons de klikratio stukken lager liggen dan bij de buttons op maat die Bannerwinkel voor u maakt. Uiteindelijk scheelt dit u dus weer interactie met uw klanten en doelgroep. En dus omzet.

Ons bestelformulier werkt simpel en eenvoudig, u vult van boven naar beneden alle velden in en bent dan slechts nog enkele dagen verwijderd van een grotere naamsbekendheid bij uw doelgroep.